Naxos Hotel Galini Greek Version English Version German Version Dutch Version Danish Version Book online
Naxos Hotel Galini Naxos Hotel Galini in Saint George Beach, Naxos Town (Hora) Naxos Image Gallery

Naxos Island Saint George Beach in Hora Naxos Town Map, Saint George Beach

N
axos is het grootste en vruchtbaarste eiland van de Cycladen en een van de meest aantrekkelijke in Griekenland. Het combineert de schoonheid van de bergen met vruchbare dalen en fantastische zandstranden. Het is een eiland voor elk wat wils. Net als de rest van de Cycladen heeft zich de locale en orgineel cyladische civilisatie in Naxos zich reeds in 3000 AD gevormd.

Het hoogtepunt van macht en rijkdom werd op het eiland bereikt tijdens de tijd van de tiran Lydgamis in de tweede helft van de 6e eeuw AD. Toen begon ook de bouw van de archaeische Ionische tempel van Apollo, die kan wedijveren met de grote Ionische tempels die in dezelfde periode werden gebouwd door Peissistratos in Athene en Polykrates op Samos.

Naxos stad (Chora) is de haven en hoofstad van het eiland. Het is een levendig en cosmopolitisch stadje in Cycladische architectuur met een wirwar van smalle straatjes en steegjes.

Achter de boulevard strekt zich een uitgebreid bijna middeleeuws stadsdeel tegen de heuvel uit. Hier is ook het oude kasteel (Kastro) te vinden. Rondwandelen rondom en in het kasteel is bijna verplicht en het uitzicht zal u de adem benemen.

Op het eiland vindt u vele dorpen, ieder met hun eigen stijl en geschiedenis. Dorpen die harmonisch de schoonheid van de bergen combineren met gecultiveerde landbouwgronden en kilometers onbedorven gouden stranden.

Er zijn ook veel plaatsen te bezoeken: musea, archeologische vondsten, byzantijnse monumenten, venetiaanse kastelen en pittoreske kerken.

naxos hotel naxos hotel naxos hotel naxos hotel naxos hotel naxos hotel naxos hotel naxos hotel

Saint George Beach in Chora Het Saint George strand is gelegen in Naxos stad, op slechts 300 meter van het centrum en het is een uitstekend en als zeer goed bekend staand strand.

Het strand van St. George (Agios Georgios) is het strand van de hoofdstad.

Het strand is 1 km lang met wit, fijn zand en diverse strandfaciliteiten, zoals ligbedden, parasols, watersport, restaurants, snackbars, strandbars en diverse vormen van ontspanning.

De zee is hier ondiep en het strand is derhalve veilig voor kinderen.

De hele omgeving is zeer relaxed en er gaat niets boven het genieten van een hapje en drankje op het strand voor dat ultieme vakantiegevoel.
 

Previous
left arrow key
Next
right arrow key
Close Move